E-vitamin, cellenes beskytter
Vitamin E er en kraftig antioksidant. Vitamin E (tokoferoler) finnes i planteoljer, korn, nøtter og avocado. E-vitamin er en viktig antioksidant som beskytter fettstoffene i cellemembranen mot frie oksygenradikaler og holder cellemembranen myk. Når cellemembranen holdes myk styrkes nærings- og avfallstransport i kroppen.
Forskerne kjenner til 13 ulike vitaminer i dag hvor vitaminene A, D, E og K er fettløselig. De fettløselige vitaminene (A, D, E og K) kan lagres i kroppen hvis vi får mer av dem enn vi trenger. Disse vitaminene binder seg til fett, og opptas i blodet via tarmen.
Reaktive oksygenforbindelser og frie radikaler er molekyler som dannes konstant i cellene i kroppen. Ved sykdom eller påvirkning fra miljø og forurensning kan produksjonen av reaktive oksygenforbindelser og frie radikaler øke betydelig. Det er derfor viktig å ha nok antioksidanter som E-Vitamin i kroppen for å motvirke dette.