Hva er omega-3?

Hva er omega-3?

Spiser du nok fisk?

Omega-3 er en samlebetegnelse for en gruppe ulike fettsyrer. Disse fettsyrene er også kalt essensielle fettsyrer. Det som kjennetegner disse er at kroppen ikke kan produsere dem selv, samtidig som de er nødvendige.

De inngår som en del av cellemembranene, som igjen er viktig for at cellene skal fungere optimalt. Det finnes to forskjellige typer omega-3-fettsyrer. “Korte omega-3” også kalt «plante omega-3», og “lange omega-3” også kalt «marint omega-3».

Korte omega-3 finnes i noen planter, dyr fra landbruket, planteoljer og spesielt i linfrøolje, mens lange omega-3 finnes i fisk og annen sjømat.

Marine omega-3-fettsyrer er forsket på i over 60 år både i Norge og internasjonalt, og ingen andre kosttilskudd er så godt dokumentert som omega-3.

Hva gjør omega-3 for kroppen din?

DHA og EPA fettsyrene i omega-3 har dokumentert positiv helseeffekt på hjertet, ledd, muskler, hjernen, synet og magen. Derfor er det viktig å velge produkter som inneholder høye mengder av disse fettsyrene. Omega-3-fettsyrene DHA og EPA er lange, fleksible fettsyrer som er bra for hjertet og blodårene.

Europeiske myndigheter anbefaler et dagsinntak på 250 mg DHA og EPA (marine omega-3-fettsyrer). VitaMax inneholder hele 300 mg DHA og EPA i kun én kapsel!

VitaMax inneholder hele 510 mg omega-3 hvorav 250 mg DHA og 50 mg EPA.

Hva er DHA og EPA?

Dokosaheksaensyre (DHA), eikosapentaensyre (EPA) og dokosapentaensyre (DPA) er de marine omega-3-fettsyrene. Av disse er det DHA og EPA som har størst betydning og blir også kalt essensielle fettsyrer. Det er disse fettsyrene som vi finner naturlig i tran og som inngår i de fleste omega-3 kosttilskudd. De viktigste kildene til DHA og EPA er fet fisk og omega-3 kosttilskudd. Makrell er den fiskesorten som inneholder mest av disse fettsyrene, men laks, ørret, sild, tunfisk og sardiner har også et høyt innhold. Sel og krill er også kilder til omega-3 fettsyrer. De siste årene har det også blitt utvunnet omega-3 fettsyrer fra visse algetyper, noe som betyr at det nå fins et vegetabilsk omega-3 tilskudd som egner seg for veganere og vegetarianere.

Hva gjør DHA og EPA for kroppen din?

DHA og EPA er omega-3 -fettsyrene som har bevist positive og dokumenterte helseeffekter:

  • DHA og EPA bidrar til å opprettholde hjertets normalfunksjon.
  • DHA bidrar til å opprettholde hjernens normalfunksjon.
  • DHA er en av komponentene i øyets netthinne. Det hjelper med å opprettholde synets normalfunksjon.
  • EPA bidrar til en bedre blodsirkulasjon ved å holde blodårene rene og smidige.
  • DHA bidrar til bedre konsentrasjon for å opprettholde normal læring og hukommelse.
  • DHA og EPA hjelper med å dempe betennelse i kroppen.
  • DHA og EPA påvirker reguleringen av blodtrykket.
  • EPA kan minske stivhet og stølhet i muskulaturen.
  • DHA og EPA kan virke positivt på hud og hår.
  • DHA og EPA kan ha positiv virkning på ledd og kan redusere leddsmerter.

Den gunstige effekten oppnås med et daglig inntak av minimum 250 mg DHA og EPA omega-3-fettsyrer. VitaMax inneholder hele 300 mg DHA og EPA.

Kun 249,- per måned

Første måned GRATIS

(To måneder per forsendelse)